Vitalitet i hjælperrollen

Interview om vitalitet i hjælperrollen

helsingør

Mandag morgen blev jeg ringet op, da jeg var på vej til klinikken i Horsens. Det var journalist Malene Bjerre fra Helsingør Stift, der gerne ville skrive en artikel forud for Stiftsdagen for Diakoni, som Helsingør Stift indbyder til den 17. november. Hun ville høre, hvad det er, jeg er optaget af, og det er jo altid spændende at høre, hvad der så lige den mandag ligger hjertet nærmest.

Læs med her:

“Vi er alle sammen en næste. Og hvis vi tager det alvorligt, at vi skal elske vores næste, så skal vi også elske os selv. Det vil sige møde os selv med samme rummelighed og overbærenhed, som vi møder andre med. Men for mange er det meget sværere at give sig selv det, som man øser og øser af til de andre.”

Dorte Lunderskov er hovedtaler på diakoni-stiftsdagen lørdag den 17. november i Vestervang Kirke i Helsingør. Hun er ikke bare psykolog med speciale i supervision af folk, der arbejder med at give omsorg til andre. Hun er også teolog og har skrevet speciale om, hvordan næstekærlighed og selvkærlighed hænger sammen. Og hun er bekymret over tendensen i kristne hjælpeorganisationer til, at hjælperne har svært ved at acceptere det, når de kommer til kort over for bestemte brugere.

Hun mener, der er et misforhold mellem de værdier, der styrer omsorgen for den anden, og så de værdier, der kommer til udtryk, når det handler om en selv.”

Læs hele artiklen her