PODCAST

KellyPodcastfoto

WHAT IF NOTHING NEEDS TO BE REMOVED? – KELLY WILSON

Denne podacast er et interview med Kelly Wilson om, hvordan det er muligt at leve et meningsfuldt liv med det hele. Vi tager udgangspunkt i Kellys mantra om, at intet behøver at blive fikset eller fjernet, og at selv de værste tanker og følelser ikke behøver at stå i vejen for et godt liv. Kelly giver med sig selv som levende eksempel et bud på, hvordan vi undgår, at livets vanskeligheder og vores menneskelige hjerne får lov at forhindre os og livet i at folde sig ud. Det handler om accept og om engageret handling. På gode dage og på dårlige dage. Lyt selv og bliv inspireret.

Kelly G. Wilson, Ph.D. er associeret professor i psykologi på University of Mississippi, USA. Han er som en af grundlæggerne af Acceptance and Commitment Therapy en elsket og engageret underviser verden over. Han har bl.a. udgivet Acceptance and Commitment Therapy: An Experiential Approach to Behavior Change (Hayes, Strosahl & Wilson, 2013), Things might go terribly horribly wrong – a guide to a lofe liberated from anxiety (Wilson & Dufrene, 2010), The Wisdom to know the difference (Wilson & Dufrene, 2012) Mindfulness i terapien (2011).

HelleJensen

RELATIONSKOMPETENCE OG EMPATI – HELLE JENSEN

Relationskompetence handler om den professionelles evne til at være autentisk og nærværende i relation til andre og sig selv.

I denne podcast fra Levevei.no taler vi med Helle Jensen om, hvordan vi som professionelle kan udfolde relationskompetencen i praksis, og hvorfor evnen til empati og kontakt med sig selv er væsentlig for at kunne være empatisk i mødet med andre.

Helle Jensen er cand.psych, specialist og supervisor i psykoterapi og formand for foreningen Børns Livskundskab. Hun underviser og efteruddanner fagpersoner i relationskompetence, empati, nærværsøvelser og familieterapi. Helle er bl.a. forfatter til Pædagogisk relationskompetence. Fra lydighed til ansvarlighed (Juul & Jensen, 2002), Empati, det der holder verden sammen (Bertelsen, Juul et al. 2012) samt Nærvær og empati i skolen (Jensen 2014).

DOT_podcastfoto

ACCEPT OG VÆRDIBASERET LIV – DORTE LUNDERSKOV

ACT – Acceptance and Commitment Therapy udfoldes i denne samtale på Levevei.no i temaer om accept, om den menneskelige lidelse, om muligheden for, at vi kan lade vores adfærd styre af bevidste valg og værdier – og om den almenmenneskelige impuls til pr automatik at ville undgå smerte og ubehag for enhver pris. Vi taler om, hvordan ACT har fokus på at øge opmærksomheden på, hvornår prisen for at ville undgå ubehag er for høj. Og vi taler om, accept og opmærksomt nærvær som strategier til at lære at leve med det ubehag og den uundgåelige smerte, som det at leve et engageret liv medfører.